Verschillende noodstroom mogelijkheden

UPS systeem onsite testen
Tijdelijke huur UPS
Batterij ontlaadtesten
Impedantie metingen op batterij
Gebruikers trainingen geven
24/7 contact

Een ondernemer wil niet achter de feiten aanlopen en zoekt oplossingen om stroomtoevoer 100% gegarandeerd te krijgen. Steka, opgericht in 2006, heeft een brede ervaring met statische noodstroomvoorzieningen. Wij zijn gevestigd in Wormerveer, maar zijn werkzaam over de hele wereld en wij bieden overal de beste service. Hierdoor kunnen wij altijd de klant altijd goed ondersteunen. Of het nu om advies gaat, de aanschaf van een nieuw UPS systeem, een (tijdelijke) huur UPS of een volledig onderhoudscontract, wij staan voor u klaar om de passende oplossing te vinden en te realiseren.

Een statische noodstroomvoorziening kan op kleine- tot grote schaal gerealiseerd worden. Het maakt dus niet uit of het in een klein kantoor of in de zware industrie toegepast moet worden. Heeft u een bepaalde installatie of proces wat absoluut niet onderbroken mag worden tijdens een spanningsuitval? Dan kunt u gebruik maken van een statische noodstroomvoorziening. Dit kan een enkel UPS systeem zijn of een combinatie van systemen om meer redundantie in uw installatie te garanderen. Steka is trotse partner van een aantal leveranciers om altijd een passende implementatie te realiseren.

(UPS) Uninterruptible Power Supply

UPS systeem mogelijkheden

Een UPS systeem is een systeem die tijdens een spanningsuitval de aangesloten belasting blijft voeden doormiddel van de aangesloten batterijen. Wij bieden u verschillende systemen aan die geschikt zijn voor uw installatie.

  • Monolitische UPS systemen

Een monolitisch systeem is een systeem waarbij de opbouw van de kast uit individuele componenten bestaan. Het voordeel hier van is dat het systeem vaak beter te onderhouden en te reviseren is. Ook is het levensduur vaak beter. Het nadeel is dat als er een ernstig defect/storing aanwezig is, dat gelijk het gehele systeem mogelijk niet meer kan functioneren.

  • Modulair UPS systemen

Een modulair systeem is een systeem waarbij de opbouw van de kast uit individuele modules bestaat. Deze modules zijn allemaal kleinere UPSen die met elkaar in parallel staan. Bij bepaalde systemen is het ook mogelijk om deze modules “live” te verwijderen terwijl het systeem blijft functioneren. Het voordeel is dat er minder risico aanwezig is dat het systeem faalt tijdens een storing. De defecte module kan dan gewoon vervangen worden zonder dat uw belasting onderbroken wordt. Ook heeft u de mogelijkheid om het vermogen op te schalen na mate uw onderneming groeit zonder te hoeven investeren in een volledig nieuw UPS systeem. Het nadeel is dat een revisie vaak niet mogelijk is of economisch niet interessant is en u daardoor minder lang  het systeem kunt behouden ten opzichte van een monolitische UPS.

  • Industriele UPS systemen

Een industieel systeem is vergelijkbaar met een monolitisch systeem. Echter wordt hier extra over een  lang levensduur nagedacht (rekening houdend met de omgeving). De reguliere industriele omgeving is vaak ver van ideaal. De gemiddelde temperaturen zijn vaak hoger, de ruimtes zijn vaak smerig en zijn er een hoop extra eisen aan de installaties. Een industrieel systeem is vaak daardoor veel groter opgebouwd en kan vaak ook bij aanvraag aangepast worden op verzoek van de klant. Het is ook mogelijk om de gelijkrichter en omvormer te scheiden van elkaar.

Gelijkrichter/lader systemen

Gelijkrichter/lader systeem mogelijkheden

Een gelijkrichter/lader, ookwel DC-UPS genoemd, is een systeem dat AC (wisselstroom) omzet naar DC (gelijkstroom) om de benodigde belasting te voeden. Dit kan voor verschillende toepassingen nodig zijn. Tijdens een spanningsuitval wordt de aangesloten belasting gevoed doormiddel van de aangesloten batterijen. Wij kunnen  systemen met een uitgangspanning van 24 t/m 220 Vdc leveren.

Net zoals bij UPS systemen heeft u de mogelijkheid in meerdere opstellingen. U heeft hier de optie voor een monolitisch-, modulair- of industrieel systeem. Door onze partners hebben wij altijd een breed assortiment aan mogelijkheden om zo voor u een passende installatie mogelijk te maken. Ook kunnen wij op verzoek custom industriele systemen laten ontwerpen voor uw specifieke eisen.

(STS) Static Transfer Switch

STS systeem mogelijkheden

Een STS systeem geeft de mogelijk om zonder onderbreking tussen 2 voedingen (sources) te schakelen. Een STS wordt altijd op de uitgang van 2 UPS systemen gekoppeld. Mocht er bijvoorbeeld op de primaire source de UPS defect raken en de mogelijkheid niet meer heeft om de belasting te voeden, zal de STS zonder onderbreking de belasting naar de secundaire source schakelen.

Zie onderstaand de opbouw van een STS systeem.

  • S1 input is de uitgang van UPS 1.
  • S2 input is de uitgang van UPS 2.
  • Elke source heeft een bypass mogelijkheid.

Waar kunt u statische noodstroomvoorzieningen toepassen?

Kantoor panden

Medische omgeving

Industriële omgeving

Data Centra

Ontdek de mogelijkheden

Een Off-Line Standby UPS, Line-Interactive UPS of een Line-Interactive UPS van Steka geeft u vertrouwen in de continuïteit van een UPS op kantoor. Het is ook in te zetten voor industriële omgevingen. Wilt u weten welk systeem geschikt is voor uw onderneming of wilt u een systeem door ons laten installeren? Neem dan gerust contact met ons in Wormerveer op. U bereikt ons door te bellen naar +31 (0) 75-7850559 of door ons contactformulier in te vullen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een tijdelijk UPS-systeem aan te schaffen.

Vul het formulier in en onze specialisten zorgen ervoor dat u antwoord krijgt op uw vraag.

Naam(Vereist)
Steka B.V